Datum:

04.10.2016. 19:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je proslavio otvaranje svoje prve fabrike u kojoj će se proizvoditi modeli namenjeni severnoameričkom tržištu u San Hose Čiapi u Meksiku.

Fabrika se prostire na 400 hektara, a uprkos činjenici da je čine proizvodni pogon, pogon za izradu karoserije i farbanje, kao i deo za sklapanje vozila, sagrađena je za samo tri i po godine. U njoj će se proizvoditi unapređeni Audi Q5, sa do 150.000 jedinica godišnje.

Pored fabrike nalazi se logističko odeljenje u kom će se naći prostor za sedam ključnih dobavljača i prateća logistika. Svi oni igraju važnu ulogu u proizvodnji pomenutog Q5 modela. Do kraja godine u ovom mestu otvoriće se 4.200 novih radnih mesta, a većina se odnosi na samu fabriku.

Predsednik borda direktora Audija Rupert Štedler ovim povodom je izjavio: “Za nas, ova fabrika je više od finansijske investicije u vrednosti od milijardu evra. Iznad svega, ona donosi posvećenost ovoj lokaciji i ljudima koji će, zajedno sa nama, učestvovati u ovom velikom poduhvatu.”

Hjubert Valtl, član borda direktora Audija za proizvodnju je dodao da je ova fabrika brzo napravljena isključivo zahvaljujući kompjuterskim simulacijama, uz pomoć kojih je konstruisana 30 odsto brže nego tipična fabrika ove veličine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)