Datum:

15.10.2016. 14:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je obustavio proizvodnju svog R8 e-tron modela nakon što je do sada prodao manje od sto jedinica ovog električnog sportskog automobila.

Nemački brend je predstavio ovaj model sa proizvodnim specifikacijama prošle godine na Salonu automobila u Ženevi, a zasnovan je na drugoj generaciji R8. Šest godina ranije predstavljen je u konceptnoj formi i kao projekat koji je tada obećavao novu dimenziju R8 ranga.

Nažalost, R8 e-tron nikada nije postigao željenu popularnost, a njegove prodajne brojke do sada nisu uspele ni da postanu trocifrene.

Zvaničnik Audija je potvrdio ove vesti, rekavši da je prodato manje od 100 jedinica. Glavni razlog za to što on nije našao put do svoje ciljne grupe, po svemu sudeći, je njegova cena koja iznosi oko milion evra.

Kada se pojavio, R8 e-tron je imao dva zadnja elektromotora, zahvaljujući kojima je ukupno imao 456 konjskih snaga i 915 Nm obrtnog momenta. Snaga se do zadnjih točkova slala pomoću jednobrzinskog menjača, što mu je omogućavalo da od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3.9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)