Datum:

22.03.2016. 19:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je odlučio da privremeno obustavi proizvodnju A1 superminija u svojoj fabrici u Briselu, nakon jutrošnjih terorističkih napada u ovom gradu.

Tri eksplozije na lokalnom aerodromu i podezmnoj železnici usmrtile su 31, a povredile 198 osoba. Zbog toga je Audi odlučio da obustavi rad u ovoj fabrici zbog potencijalne opasnosti od novih napada. Audi je svih 1.100 zaposlenih, koji bu trebali da rade u trećoj smeni, obavestio o ovome i rekao im da ostanu kućama.

U ovoj fabrici trebalo je da se proizvede oko 250 jedinica A1 supermini modela, a Audi kaže da će uspeti zastoj da nadoknade u budućnosti. Odluka o tome da li će sutra raditi radnici iz prve smene tek treba da se donese, u zavisnosti od dešavanja do kraja dana i preporuka policije.

Oko 2.500 ljudi radi u ovoj fabrici, a Audi je odlučio i da poveća stepen bezbednosti. U njoj je predviđeno da se pravi i proizvodna verzija e-tron quattro koncepta. Ovaj električni krosover u proizvodnju ulazi 2018. godine, dok će A1 biti premešten u SEAT-ovu fabriku u Martorelu, Španija. Kao posledica toga, Q3, koji se trenutno proizvodi u Španiji, biće prebačen u Audijevu fabriku u Mađarskoj.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)