Datum:

15.02.2019. 21:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti novi koncept električnog SUV modela. Reč je o modelu koji je nazvan Audi Q4 e-tron. Njegova serijska proizvodnja bi trebalo da počne 2021. godine.

Predstavnici proizvođača iz Ingloštata su naveli da bi serijska verzija ovog, potpuno električnog konpceta trebalo da stigne krajem 2020, odnosno početkom 2021. godine.

S obzirom da je gama SUV modela kompanije Audi rasla tokom prethodnih godina, bilo je čudno što je jedan model izostavljen. Pogađate, reč je modelu Q4. Međutim, sada znamo i razlog za to. Naime, automobil sa tom oznakom će imati formu električnog SUV (SUV-kupe) modela. On će biti pozicioniran između modela Q3 i Q5.

Kompanija Audi je juče objavila i prve tizer fotografije za koncept model sa oznakom Q4. On će nositi ime Audi Q4 e-tron, a imaće tanke farove, svetleći “e-tron” natpis na prednjem braniku i “lažnu” masku (grill) hladnjaka.

Detalja o pogonskom sklopu modela Q4 još uvek nema. Međutim, postoje šanse da će taj model imati isti pogon kao i veći Audi E-Tron koji je predstavljen prošle godine. To znači da bi on imao dva elektromotora koji će pokretati sva četiri točka.

Ono što još uvek nije poznato jeste da li će Audi prodavati Q4 model i u verzijama sa konvencionalnim ili hibridnim pogonom. Međutim, postoje velike šanse i za tako nešto s obzirom da on ima Q4 oznaku. Naime, svi potpuno električni modeli koji su najavljeni iz Ingloštata su odvojeni od game vozila sa SUS agregatima. Reč je o modelima E-Tron, e-tron Sportback i e-tron GT.

Sve u svemu, sve će nam biti jasnije kada Audi predstavi ovaj Q4 e-tron koncept u Ženevi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)