Datum:

27.05.2017. 23:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je obećao i svi u kompaniji potrudiće se da obećanje bude ispunjeno: prvi, pravi, autonomni automobil sa četiri prstena pojaviće se 2012. godine!

“Samovozeći automobil” iz Audija, prema najavama, biće mali gradski automobil koji će se proizvesti u ograničenoj seriji i služiće, uglavnom za testiranja, pre nego za prodaju. Kako tvrde “insajderi”, novi model ličiće na “urban koncept”, predstavljen na Salonu u Frankfurtu 2011. godine.

U Audiju neće čekati da svoje potencijale u ovoj oblasti prikažu tek za četiri godine – za jun je najavljena promocija restilizovanog modela “a8” koji će biti sposoban za “nivo 3” autonomne vožnje, što znači da će u određenim situacijama automobil biti sposoban da samostalno krstari putem, da da vozač tom rilikom ne mora da drži ruke na upravljaču ili pogled na putu ispred.

Autonomni automobil za 2021. godinu biće sposoban za “nivo 4” – uz pomenute mogućnosti, ovo vozilo biće u stanju da se samostalno zaustavi, ako vozač to ne učini. Glavni cilj je, međutim “nivo 5” – razvoj automobila kojima vozač nije potreban…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)