Datum:

16.08.2013. 10:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4362 pregleda

Savremeni automobili postaju sve složeniji, sa sve većim brojem korisničkih sadržaja. U skladu sa razvojem tehnologije, Audi je vlasnicima modela A3 ponudio aplikaciju koja pomaže u razumevanju funkcionisanja elemenata automobila.

Kupili ste nov automobil, ali vas zbunjuje veliki broj dugmića i signalnih lampica? Audi je smislio rešenje kako da vozači brzo dođu do potrebne informacije o funkcionisanju određenog elementa ilil sistema na automobilu bez listanja korisničkog uputstva.

Reč je o aplikaciji eKurzinfo koja je za sada dostupna samo vlasnicima modela A3 i iPhone i iPad uređaja. Aplikacija je u stanju da prepozna preko 300 različitih elemenata na Audiju A3 i pruži odgovarajuće, jednostavno objašnjenje o tome šta oni predstavljaju, kako funkcionišu i o postupcima u slučaju da na instrument tabli zasvetli signalna lampica koj upozorava na nepravilnost u radu.

Dovoljno je da korisnik svojim smartphone ili tablet uređajem snimi detalj na automobilu koji ga zanima i na ekranu će se pojaviti odgovarajuća informacija i uputstvo. Recimo, ako se kamera iPhone uređaja usmeri na instrument koji pokazuje temperaturu rashladne tečnosti motora, vozač će dobiti kompletnu informaciju o rashladnom sistemu, o tome kada je njegova temperatura previsoka, kako proveriti nivo tečnosti u prelivnoj posudi i gde se ona tačno nalazi ispod haube.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)