Datum:

13.11.2010. 21:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 9285 pregleda

Audi je u javnost lansirao svoj poslednji dizajn koncepta. Poznat je kao A9 koncept i definitivno predstavlja nešto do sada neviđeno. Audi planira da A9 bude na višem nivou od njihovog sadašnjeg ”čeda”, A8. Iz Audi-ja predviđaju da će ovaj koncept biti u mogućnosti da zaseni prvoklasne luksuzne modele svoje konkurencije kao što su Porsche Panamera i Lamborghini Estoque, ako ne ostane samo na konceptu.

Oblik i karakteristike Audi A9 koncepta su delimično motivisane veličanstvenim strukturalnim dizajnom Grada za umetnost i nauku u Valensiji, čuvenog arhitekte Santjaga Kalatrave. Tu inspiraciju vidimo u glatkim, prelivajućim konturama vozila, skupa sa njegovom futurističkom strukturom. Kalatravine konstrukcije izgledaju kao da potiču iz budućnosti, a Audijev koncept u potpunosti prati tu ideju.

Vetrobransko staklo koncepta je potpuno integrisano sa krovom i napravljeno je od nanotehnoloških materijala. Jedini problem je u tome što takva tehnologija u današnje vreme još uvek ne postoji, obzirom da je dizajniran tako da se automatski podešava i prelazi iz prozirnog u tamno, menja boje i popravlja oštećenja. Menjanje boja prema ukusu vozača još je jedna karakteristika koja ulazi u standardnu opremu A9. Dakle, po pritisku jednog dugmeta, auto može promeniti boju iz crne u belu, crvenu, plavu, itd.

Pogon za A9 koncept postiže se pomoću sofisticirane fuzije između eletrički pokretanih motora koji se nalaze u svakom od četiri točka vozila, radeći uporedo sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, koji koristi obnovljive izvore goriva. Dakle, takva tehnologija još uvek ne postoji, ali planovi za ovaj auto su ipak fascinirajući. Uživajte u njegovim renderima.

Izvor: Supercar World

1 komentar
  1. david

    Navikli smo da korejci,japanci i slicni kopiraju dizajn evropskih automobila…ali da to radi jedan Audi jos ovoliko ocigledno….mislim stvarno su propast kad su spali na to. Da se bar malo razlikuje od BMW Efficent Dynamics Concepta…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)