Datum:

16.05.2011. 10:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 4054 pregleda

Nekada davno proizvođačima automobila trebalo je oko 10 godina da naprave jedan automobil. Jedan jedini! Ali, u doba rapidnog tehnološkog napretka, ponekad se čini da je sve što je potrebno da dizajneri zamisle određen oblik i da se on brzinom svetlosti pojavi u realnosti.

Prošlo je samo pet meseci otkad je Audi prikazao svoju novi A6 sedan sa petoro vrata na Salonu automobila u Detroitu, ali nemačka kompanija je objavila da će Avant verzija biti prikazana već ove nedelje, u sredu 18. maja, tokom specijalnog događaja u Humboldt Boksu u Berlinu. Obzirom da na vidiku nema nekih značajnijih automobilskih događaja, novi Audi A6 uživaće nepodeljenu pažnju auto-novinara, a tome će svakako doprineti i online prenos premijere.

Nerealno je očekivati neka velika iznenađenja ispod haube rivala Serije 5; verovatno će biti opremljen motorom koji imaju automobili tog ranga na tržištu – četvoroclindarskim V6 benzincem i dizelom. Takođe, najavljena je i hibridna verzija kao produžetak linije.

Salonska verzija ponuđena je sa izborom od pet motora, a kompanija tvrdi da je potrošnja goriva u čitavoj liniji smanjena za 19 procenata, u poređenju sa prethodnim modelom. Benzinska linija uključuje dve opcije: 2.8-litarski V6 sa 204 KS i 280 Nm obrtnog momenta i 3.0-litarski TFSI V6 sa 300 konja i 440 Nm.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)