Datum:

02.04.2014. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4222 pregleda

Audi “A3” je prvi model nemačke firme koji je na testu koji sprovodi “Institut za bezbednost na putu”, pored oznake “Top Safety Pick” dobio i dodatni + i time postao jedan od najbezbednijih automobila u svojoj klasi.

Od kako je IIHS promenila svoje kriterijume za dobijanje vrhunskih ocena za bezbednost, jedini je “audi A3” model u Audijevoj porodici, koji ima sistem za upozorenje prilikom čeonog sudara, dobio najveću ocenu, tj. poseban + uz maksimalni rezultat.

Kako bi dobio pomenuto priznanje “audi A3” je dobio ocenu “Dobar” prilikom testiranja sigurnosti kod prevrtanja napred, sa strane, na krov, po pitanju obezbeđenja glava putnika i pri čeonom sudaru.

Za dodatni + “audi A3” je takođe dobio ocenu “Dobar” kada je u pitanju sistem koji upozorava na čeoni sudar, koji u ovom automobilu dolazi uz “Advanced Technology” paket opreme koji uključuje još i senzor koji vas upozoravaju kada napustite svoju traku. Ovaj paket opreme košta dodatnih 1.000 evra i dostupan je samo kod modela “prestiž”.

Sa standardnim motorom zapremine 1.8 litara “audi A3 prestiž” sa pomenutim paketom opreme košta oko 27.000 evra, dok sa motorom zapremine 2.0 litara cena skače do 32.000 evra.

Sa takvom cenom “audi A3” već ulazi u segment većih luksuznih limuzina koje su takođe dobile TSP+ na testu bezbednosti, a to su “likoln MKZ” i “volvo S60”.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)