Datum:

29.11.2010. 21:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 7635 pregleda

Da li ste se ikada pitali kako bi izgledao koncept iz budućnosti bez mogućnosti da zaista i vidimo koncepte automobila od pravih proizvođača? Za Paulo Gabriela, budućnost može ležati u Astrum Meera konceptu, automobilu revolucionarnog dizajna i performansi.

Kada je reč o stilu, Meera koncept je dizajniran sa ustremljenim linijama i agresivnim izgledom, što je tipično za način na koji su futuristička vozila zamišljena. Gabriel ga je osmislio ne samo kako bi zadovoljio svoj elan, već uzevši u obzir sigurnost, izdržljivost i praktičnost.

Što se tiče performansi, tu je osmislio izduvni sistem koji dolazi sa ugrađenim senzorima koji prate nivo emisije ugljen-dioksida  i obaveštava vozača kada je nivo emisije viši od normalnog. Pored impresivnog izduvnog sistema, Meera takođe dolazi sa felnama koje koriste magnetsku levitaciju, čineći celu karoseriju i prateće performanse lakšim. Retrovizori sa strane funkcionišu tako što se automatski uvuku kada se auto zaustavi i ponovo se pojave kada se auto pokrene.

Ovo delo svakako je lepo osmišljeno, ali je i dalje u domenu apstrakcije. Ne znamo kada će doći vreme kada će ovakvi automobili biti masovno proizvođeni, ali obzirom na brzinu kojom se tehnologija razvija, ne bi bilo ni iznenađujuće da se Meera koncept ili slični automobili nađu na ulicama sveta u doglednoj budućnosti.

U galeriji slika možete pogledati evoluciju ovog koncepta: od skica i izrade logoa,  te narednih etapa sve do sjajnih rendera gotovog koncepta.

1 komentar
  1. Allen

    theres an error in the article.
    The car designer is John Baltazar
    http://abduzeedo.com/astrum-meera-concept-car

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)