Datum:

06.01.2013. 20:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 8921 pregleda

Teško je zamisliti dva automobilska proizvođača sa više pedigrea nego što su to Aston Martin i Morgan. Oba su već dugo vremena prisutna na automobilskoj sceni: Aston pravi sportske automobile još od 1914. godine, dok je Morgan počeo nekoliko godina pre toga. Kao i većina kompanija koje toliko dugo postoje, obe su se promenile tokom proteklog vremena. Aston Martin prilagodio je svoja vozila najnovijim trendovima u auto industriji, dok je Morgan odabrao drugačiji put.

I dok je Aston Martin sinonim za moderan, sofisticirani britanski sportski automobil, Morgan se drži svojih starih principa… uglavnom. Aero Coupe zamenio je svoju arhetipsku drvenu Morgan šasiju za moderniju, aluminijumsku. Njega pokreće savremen i snažan BMW V8 motor. Zapravo, reč je o  sportskom automobilu koji samo izgleda kao da je iz prošlog veka. Cenovni rang Morganovih modela identičan je cenama Aston Martinovih vozila.

“Car and Driver” magazin odlučio je da stavi Morgan Aero Coupe i Aston Martin Vantage S “na crtu”. Tako ćete u gornjem videu pogledati interesantno poređenje dva sportska automobila napravljena na drugačije načine. Aston ima više konjskih snaga, naprednu tehnologiju i prilično je težak, dok je Morgan definicija malog vozila sa velikim motorom. Pogledajte kako su se snašli na stazi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)