Datum:

28.12.2015. 10:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5214 pregleda

Aston Martin aktivno radi na obnavljanju svoje palete proizvoda koristeći Mercedes-AMG konstrukciju i Affalterbahov novi 4.0-litarski V-8 motor, ali ovo ne znači da britanska firma i sama ne proizvodi svoju tehnologiju. Ovih dana je Aston Martin zaštitio ime “Aeroblade” za aerodinamičke elemente koji će biti korišćeni na “putničkim i trkačkim automobilima”.

Iako za sada i dalje nije zvanično potvrđeno, “Aeroblade” je najverovantije aerodinamički element koji će se pojaviti na barem jednom novom sportskom modelu, a veruje se da je u pitanju zadnji podesivi spojler, verovatno sličan onom na Meklarenu “650S”.

Meklaren rakođe koristi “Airbrake” koji nudi optimizovan nivo potiska na zadnji deo automobila pružajući veću stabilnost vozila. “Airbrake” se aktivira kada automobil oseti da je neophodan dodatni potisak umesto aktivacije prilikom kočenja. Novi “Aeroblade” će biti sličan ovom sistemu, a moći će da se koristi kako na drumskim, tako i na trkačkim automobilima.

Nema i dalje podataka na kom automobilu će se prvo naći “Aeroblade”, ali verujemo da će to biti “DB11” koji 2016. zamenjuje “DB9”.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)