Datum:

17.12.2016. 20:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novo proizvodno postrojenje Aston Martina u St Atanu u Velsu ušlo je u prvu fazu izgradnje, nakon što se CEO ove kompanije Endi Palmer sastao sa premijerom Velsa Karvinom Džonsom kako bi finalizovali kupovinu zemljišta.

U februaru je britanski prozvođač sportskih automobila rekao da je među 20 potencijalnih lokacija širom sveta odabran St Atan kao njihovo drugo proizvodno postrojenje, i to ono u kom će se proizvoditi prvi SUV ove kompanije.

Oni su prošlog leta bili u potrazi za 750 novozaposlenih koji će raditi u ovoj fabrici.

“Još od odluke da pravimo svoj prvi SUV u Velsu postali smo oduševljeni posvećenošću i pristupom Ministarstva odbrane i velške Vlade u izvođenju ovog projekta”, kaže Endi Palmer, CEO Aston Martina i dodaje da će nastaviti saradnju sa Vladom Velsa po pitanju zapošljavanja kako bi stigli da ispoštuju svoje rokove na vreme.

Nova fabrika u St Atanu, nakon finalizovanja dogovora, ušla je u prvu fazu izgradnje što uključuje kreiranje prostorija za kupce i osoblje, kancelarije za administraciju i menadžment, kao i restoran za zaposlene.

Druga faza počeće u aprilu iduće godine, kada će Aston Martinu biti dozvoljen pristup trima superhangarima Ministarstva odbrane, gde će biti smešten novi proizvodni pogon, u šta će biti uloženo 200 miliona funti.

Najavljeni krosover biće inspirisan DBX konceptom, a Aston Martin ima od njega velika očekivanja: da će biti najprodavaniji u svom segmentu kad se pojavi na tržištu 2019. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)