Datum:

23.06.2016. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

One off Vanquish Zagato transformisan je u specijalno izdanje limitirane proizvodnje kako bi se izašlo u susret željama kupaca.

To i nije iznenađujuće ako se uzme u obzir da je prelepi Vanquish Zagato, predstavljen na Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji, potpuno opčinio prisutne svojom karoserijom od karbonskih vlakana dizajniranoj u Milanu. U ovom trenutku ovo vozilo je one-off koncept, ali Aston Martin kaže da će napraviti 99 jedinica za bogate kupce koji su spremni da plate pozamašnu cenu i čekaju do prvog kvartala 2017. godine, kada će početi isporuke.

Ispod njegove impresivne karoserije nalazi se čuveni Aston Martinov atmosferski 6.0-litarski V12 motor koji razvija 592 konjske snage, dok regularna verzija ima 568. Dodatna snaga omogućava mu da od 0 do 100 km/h ubrzava za samo tri i po sekunde.

Osim nove snage, inžinjeri Aston Martina omogućili su mu novo vešanje, koje će obezbediti “jedinstveno GT vozačko iskustvo”. Slike proizvodne verzije još uvek nisu objavljene, ali ljudi iz ove kompanije uveravaju da će on biti veoma nalik na koncept i da će njegova karoserija u potpunosti biti izrađena od karbonskih vlakana. Kako bi dizajn ostao što je moguće verniji konceptnoj verziji, koristiće se paneli iz jednog dela kako bi se što je moguće više smanjili razmaci između različitih delova karoserije.

Vanquish Zagato je peti automobil nastao kao rezultat saradnje ove dve kompanije. Ona je započela 1960. godine pravljenjem DB4 GT Zagato modela, koji danas vredi nešto više od 10 milijardi funti. Druga njihova saradnja 1986. godine donela je V8 Vantage Zagato, a za njom slede i DB7 Vantage Zagato iz 2002. i V12 Vantage Zagato iz 2011. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)