Datum:

12.07.2017. 22:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

1 komentara pregleda

Aston Martin je otkrio kako izgleda poslednja, dorađena verzija modela Valkyrie, impresivnog superautomobila koji je “skoro spreman za proizvodnju”.

Iako na prvi pogled to izgleda nemoguće, Valkyrie, rađen u saradnji Aston Martina sa kompanijom Red Bull, namenjen je vožnji na običnim putevima i mali broj srećnika će zaista moći da vozi ovaj automobil među ostalim smrtnicima.

Model koji nosi ime po mitskim ratnicama iz nordijske mitologije u čijim je rukama odluka o tome ko će na bojištu umreti, a ko preživeti, teško da može da se uporedi sa nečim što već viđamo po putevima.

Iako mnogi detalji nisu poznati, na fotografijama se vidi neverovatna linija automobila, a unutrašnjost je mešavina svedenih linija i supermodernog trkačkog vozila sa izmenjivim upravljačem.

Zadnjeg stakla nema, pa retrovizore menjaju kamere i posebni displeji u unutrašnjosti, a centralni deo konzole zauzima ekran osetljiv na dodir.

Valkira je dvosed, a za oba putnika je namenjen trkački položaj “na zemlji”, kao u automobilima Formule 1.

Kako je najavljeno, za vlasnika će biti izrađivano posebno sedište, nakon 3D skeniranja njegovog tela.

Vrata se otvaraju na gore, a aerodinamika i dizajnerska rešenja su posebna priča.

Kokpit se nalazi iznad dve Venturijeve cevi, koje se protežu duž cele šasije, što Valkiri daje fantastičan izgled otpozadi, ali i ogromnu aerodinamičku silu potiska (koja sprečava automobil da odleti kod Odina verovatno).

 

Zasad je tajna šta se nalazi ispod haube, ali će svakako biti impresivno. Verovatno će u pitanju biti hibridni pogon – 6,5l V12 i elektrika zajedničke snage 1130KS.

Iz Aston Martina kažu da je moguće da će doći do još izmena do početka proizvodnje, a mnogo pažnje je posvećeno minimalizmu i izradi lakih delova.

Težina automobila bi trebalo da bude tek 30-ak kilograma iznad tone.

Cena? Oko tri miliona evra.

Izvor: B92

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)