Datum:

15.03.2011. 10:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 6045 pregleda

Astonov šef Ulrich Bez je potvrdio kako će se automobili s Lagondinom značkom ponovno pojaviti na tržištu te kako celi band “neće stajati na jednoj nozi”, sugerišući time kako će se na tržištu naći više od jednog modela.

Takođe, Bez je potvrdio kako Aston Martin trenutno traži partnera koji će finansijski podupreti celi projekt te partnera u automobilskom svetu koji bi novim modelima osigurao pristup platformi i pogonskim tehnologijama.

Kontroverzni konceptni SUV koji je 2008. predstavljen na ženevskom auto salonu se temeljio na Mercedesovoj GL klasi te je lako za očekivati kako bi upravo stuttgartski proizvođač mogao biti oslonac kog Aston Martin traži u automobilskoj industriji. Štaviše, ova dva proizvođača sarađuju već od pre, a ista bi se dodatno mogla proširiti i navodnim pregovorima o tome da buduće Maybachove modela razvija i proizvodi upravo Aston Martin.

No, vratimo se mi Lagondi i recimo kako će, barem koliko je za sada poznato, svi modeli s ovom značkom biti SUV-ovi koji će prvenstveno ciljati na kupce iz Rusije, Kine i sličnih tržišta. Kako bi dodatno zainteresovali kupce iz spomenutih zemalja Lagonda će ponuditi i blindirane izvedbe svojih modela. Takođe, iz Astona potvrđuju kako se od Lagondinih modela mogu očekivati, pored visokog luksuza, i određene off-road sposobnosti.

Što se izgleda tiče, u Aston Martinu su svesni negativne reakcije na ženevski koncept te će vrlo verojatno do produkcijskog modela puno toga biti izmenjeno, posebno na stražnjem kraju koji je i bio meta najžešćih kritika.

Iako je ovaj proizvođač službenog naziva Aston Maritn Lagonda Limited, brendovi će biti razdvojeni te će Lagonde biti upravo tako i označene, a ne Aston Martin Lagonda kako su neki pretpostavljali. Takođe, neće biti Astonovih izvedbi Lagondinih modela.

Na kraju još dodajmo i kako će se cijena Lagondinih standardnih modela kretati između 150.000 i 350.000 eura. S obzirom kako se trenutno, među luksuznim brandovima, samo od Bentleya očekuje proizvodnja SUV-ova, čini se kako bi to trebala biti jedina konkurencija Lagondi.

Izvor: Index.hr

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)