Datum:

13.01.2016. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4786 pregleda

Britanski Aston Martin trenutno razmatra opcije za izgradnju nove fabrike u kojoj će se proizvoditi “DBX” krosover model, a prema najnovijim izveštajima, u opticaju je i Makedonija.

Proizvođač luksuznih automobila je pre nekoliko meseci započeo sa listom od 19 potencijalnih lokacija, a nakon izbora se taj spisak sveo na dva grada u Velikoj Britaniji, jedan u Alabami (SAD) i jedan na Bliskom istoku, preneo je Rojters.

Međutim, u poslednje dve nedelje je Makedonija poslala poboljšanu ponudu Aston Martinu: “Makedonija je najnoviji i neočekivani konkurent iako su ranije odbačeni”, rekao je izvor blizak ovoj temi. “Oni su se vratili sa boljom ponudom”.

Isti izvor je takođe naveo da je lokacija na Bliskom istoku verovatno već otpala, a a da su se u poslednje vreme pojavili problemi i sa jednom od opcija u Velikoj Britaniji u Saton Koldfildu.

Predstavnik vlade Makedonije koji nije želeo da bude imenovan je ovom prilikom kratko saopštio: “Poslali smo dobru ponudu”.

Aston Martin bi u narednih par nedelja trebalo da donese odluku, a ranije je proizvođač saopštio da bi želeo da novu fabriku izgradi na domaćem terenu, ali bi finansijske olakšice zemalja poput Makedonije mogle to da promene.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)