Datum:

10.05.2018. 15:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Aston Martin je najavio planove da ponovo lansira svoj Lagonda brend sa električnim krosoverom, ali ova kompanija sada radi na sopstvenom modelu koji je prikazan u formi DBX koncepta.

Dok je DBX originalno trebalo da ima električni pogon, CEO Aston Martina Endi Palmer rekao je da imaju kapacitete za pravljenje električnih automobila, ali da je trenutni plan uključuje benzine i hibride. Palmer je isto rekao i ranije ove godine, ali je naglasak na hibridima posebno interesantan, pošto je pre toga rekao da su hibridi loš izbor, zbog visokih troškova i dodavanja težine.

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija, ali DBX plug-in hibrid bi mogao imao 4.0-litarski V8 twin-turbo AMG motor sa električnim, tako da mu dodaje 200 konjskih snaga. Imajući u vidu da taj motor u DB11 proizvodi 503 konjske snage, DBX PHEV bi potencijalno mogao imati snagu od oko 700 konja.

Možemo očekivati i model sa tradicionalnim, benzinskim motorom, koji koristi isti motor. Izveštaj, međutim, sugeriše da bi DBX mogao izbeću 5.2-litarski V12 koji razvija 600 konja i 700 Nm obrtnog momenta.

Palmer je rekao da ova kompanija planira da hibridizuje motor kako bi bio u skladu sa emisionim standardima ključnih tržišta, kao što su SAD.  

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)