Datum:

16.02.2016. 16:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3751 pregleda
Osnažen saradnjom sa Mercedesom, najpopularniji britanski proizvođač sportskih automobila okreće novu stranicu u istoriji.

Dolazi doba velikih promena u Gaydonu. Aston Martin se diže iz letargije i već u Ženevu dovodi prvi novi model. Kao što se očekivalo, ime mu je DB11, a ubrzo će ga slediti potpuno novi Vantage i Vanquish.  Iako su detalji nepoznati, Automotive News javlja kako bi novi modeli na tržište trebali stići pre 2018. godine. Čitanjem između redova može se zaključiti kako će DB11 biti okosnica novog dizajna, ali i da će se pojedini modeli vizuelno značajnije razlikovati.

Kad je u pitanju mehanika, i tu su vesti dobre. Barem tako daje nasluti zvanični video u kojem se najavljuje novi 5.2 V12 biturbo motor. Iza impresivne zvučne kulise navodno se krije bar 600 KS.

Realno je očekivati i manji V8, i to direktno iz Mercedesa (AMG) koji će Astonu pomoći i u osmišljavanju interijera. Tu pre svega mislimo na opremu u vidu zabavnogsistema i radarski navođenih sigurnosnih elemenata. Sam dizajn će ipak ostati Astonov.

Osim što će DB11 zameniti DB9, Aston planira uz nove Vantage i Vanquisha ponuditi i jedan SUV model zasnovan na konceptu DBX, kao i reinkarnirati legendarnu Lagondu.

Izvor: Index
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)