Datum:

15.09.2020. 9:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Motor je prošao kroz značajne mehaničke modifikacije.

Ares Design S Project je praktično transformacija C8 Corvettea u još ekstremniju mašinu. Iz kompanije javljaju da bi prve isporuke mogle da se obave do kraja godine, a šef Aresa i bivši CEO Lotusa, Deni Bahar, dao je izjavu vezanu za novi projekat.

Šasija i osmostepena menjačka kutija s dvostrukom spojnicom, dolaze direktno iz novog Corvettea. Ipak, postoji nešto čudno tu, jer 6,2-litarski V8 u slučaju Aresa isporučuje 715 ks pri 6.450 o/min i 970 Nm pri 5.150 o/min. Navodno može da se „zavrti“ do 9.000 o/min.

S Project krasi atraktivna, aerodinamična karoserija, s niskim „nosem“ i naglašenim lukovima točkova, što bi trebalo da omogući sjajnu frontalnu preglednost. Tečnu liniju krova „narušava“ usis vazduha za potrebe hlađenja motora, uz otvore na krilima. Završeci izduvnih cevi se vertikalno uzdižu u sekciji iza motora, tako da nema zadnjeg prozora, ali sistem kamera rešava ovaj „problem“.

Ares Design namerava da kreira 24 primerka S Projecta u periodu od dve godine i proda ih po ceni od 500.000 evra po jedinici. Očekuje se da se u igru uključe i druge varijante ovog atraktivnog superautomobila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)