Datum:

20.07.2016. 10:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Apple intenzivira svoje napore da se ubaci u automobilsku industriju kroz lansiranje svog prvog modela automobila. Kodnog imena „Project Titan“, automobil o kome već izvesno vreme kolaju glasine, trebalo bi da se pojavi negde 2019. Godine.

Da bi se ubrzao dolazak ovog vozila na tržište, Apple navodno želi da na velika vrata uđe u biznis, na taj način što će kupiti Formulu 1. Šef „najbržeg cirkusa na svetu“, Berni Eklston, priznao je da je konkurencija želi F1, i da je čak ugovorena prodajna cena. Eklston, koji poseduje pet odsto akcija u Formuli 1, sugerisao je na 6 milijardi funti za 35 odsto udela kojeg poseduje CVC Capital Partners.

Po izvorima iz Formule 1 grupe, Apple je poslednja među kompanijama koje su oformile ponudu za kupovinu, nakon prošlogodišnje ponude američke investicione grupe RSE Ventures, u asocijaciji sa Qatar Sport Investments. Apple naravno da poseduje sredstva da kupi F1, ali da li bi to sve vredelo truda?

Mnogi su razlozi koji idu u prilog tome da potencijalni dogovor ima smisla. Najpre, poslužio bio kao sjajan promotivni alat za električne modele kompanije, i nagnao bi ljude da Apple uzmu u obzir kao ozbiljnog proizvođača automobila. Kupovina F1 bi takođe omogućila Appleu snažnije veze sa etabliranim proizvođačima automobila a u isto vreme bi kompanija imala uticaj unutar FIA-e, koja upravlja i Formulom E.

Da ne zaboravimo Apple TV i beneficije koje bi se izvukle i potencijalnog „striminga“ trka Formule 1 i prodaju prava. Ostaje da se vidi da li ove glasine „piju vodu“, ali kupovina Formule 1, bi svakako bila ogroman podstrek za Appleove automobilske ambicije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)