Datum:

19.12.2016. 19:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bivši inžinjer trkačkih automobila iz Porschea Aleksander Hicinger je čovek koji je pomogao ovom nemačkom proizvođaču da se vrati na Le Man, a priča se da je regrutovan od strane tehnološkog giganta iz Kupertina.

Ni Apple ni Porsche se nisu oglasili po pitanju ove informacije, ali je Porsche potvrdio da je prošlog proleća Hicinger napustio ovu kompaniju.

Hicinger je pomogao u razvoju 919 hibridnog sportskog automobila od samog početka, pa je zbog toga baš ono što je Appleu potrebno – čovek koji je upoznat sa kompletnim razvojnim procesom. Hicinger je pomagao i u zapošljavanju, odnosno građenju proizvodnog tima i organizacione strukture Porschea, tako što je proširio broj zaposlenih sa 10 na više od 150.

Ovog čoveka citirao je i Manager Magazin, kada je rekao da želi da uradi “nešto što je značajno i ima direktan uticaj na društvo”, mada ni u jednom trenutku nije rekao da sada radi za Apple.

Za sada još uvek nije poznato ni koji tip automobila će Apple napraviti. Njihovi aktuelni “Project Titan” nedavno se suočio sa blokadom, zbog odluke ove kompanije da u njegovom razvoju koristi sopstveni sistem autonomne vožnje.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)