Datum:

16.05.2016. 13:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Apple je uložio ni manje ni više nego milijardu dolara u Didi Chuxing, kompaniju za prevoz poput Ubera.

Didi Chuxing trenutno opslužuje oko 300 miliona korisnika, što znači da kontroliše više od 87 odsto ovog tržišta u Kini. Njena vrednost iznosi više od 20 milijardi, što je čini ljutim rivalom Ubera u ovoj zemlji.

Apple veruje da ova kompanija ima ogroman potencijal i upravo zbog toga je zainteresovan da u kinesku firmu uloži milijardu dolara. CEO Apple-a Tim Kuk kaže da će ova ogromna investicija pomoći Apple-u da bolje razume lokalno tržište, kao i da će se ovako veliko ulaganje i te kako vratiti i isplatiti.

Još uvek je rano reći da li ovaj dogovor ima bilo kakve veze sa Apple automobilom o kom se neko vreme govori, ali ono što je sigurno jeste da oni ulaze na tržište automobila. Osim pronalaženja adekvatnog i dovoljno velikog prostora, prema nekim izvorima Apple je već angažovao brojne automobilske stručnjake, a namera koja stoji iza svega toga jeste povratak stare slave ove kompanije, koja, usled smanjene prodaje iPhone-a, počinje da se gubi, pa se uzdaju u ideju da će im prisustvo na automobilskom tržištu nadoknaditi propušteno.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)