Datum:

09.05.2016. 19:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Apple, kao i Googleova roditeljska kompanija Alphabet Inc. u potrazi su za novim prostorima, prema rečima jednog trgovca nekretninama iz San Franciska, prenosi Wall Street Journal.

Dva tehnološka giganta u potrazi su za prostorom koji bi bio dovoljno prostran za razvoj njihovih projekata autonomnih vozila, koja sporo, ali sigurno počinju da dobijaju formu, čak iako obe kompanije bilo kakve informacije o tome drže u strogoj tajnosti.

Još uvek nema nikakvih dokaza o tome koliko ambiciozni će biti ovi projekti, ali izvršni direktor Hudson Pacific Properties Inc kompanije Viktor Koleman kaže da je među ovim kompanijama prisutna velika potražnja za prostorima koji bi mogli poslužiti za istraživanje i razvoj autonomnih vozila.

Koleman je rekao da Google namerava da kupi prostor koji ima oko 37.000 kvadratnih metara, dok je Apple u potrazi za duplo većim prostorom. Iako su ovo veliki prostori, današnje fabrike obično su još veće, što znači da su upravo oni na visokoj ceni, obzirom da ih mnogi radije koriste za istraživanje i razvoj svojih vozila nego što je to slučaj sa konvencionalnim fabrikama.

U ovoj igri nisu samo Apple i Alphabet; i nekoliko automobilskih proizvođača izrazilo je interes sa kupovinu velikog prostora na teritoriji San Francisko Bay Area. To je Koleman potvrdio, rekavši da se među zainteresovanima nalaze Toyota, Tesla, BMW, Mercedes i Ford.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)