Datum:

05.02.2012. 11:57

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6233 pregleda

Iz JKP “Beograd put” saopštavaju da će zbog intenzivnih padavina i ekstremno niskih temperatura, ekipe Zimske službe ovog preduzeća i tokom vikenda raditi 24 sata punim kapacitetom.

Na gradskim, prigradskim i regionalnim putevima u zoni nadležnosti “Beograd puta” radiće 121 kamion, 36 manjih “multikar” vozila, pet specijalizovanih mašina, a po potrebi uključuje se i 11 građevinskih mašina. 

Po nalogu Sekretarijata za saobraćaj u Beogradu je isključeno četrdesetak semafora na usponima i lokacijama na kojima može doći do zastoja, a gradski prevoz je isključio tridesetak stajališta na ulicama sa većim kosinama. 

Zimska služba “Beograd puta” ulaže maksimalan napor da ukloni sneg sa saobraćajnica, ali u ovom preduzeću kažu da im u tome treba i pomoć građana. 

Oni apeluju na vozače da propuste njihova vozila kako bi mogla da što efikasnije deluju. 

Iz “Beograd puta”, takođe, podsećaju vozače da na ulice ne izlaze ukoliko njihova vozila nemaju zimske gume, jer dosta zastoja nastaje zbog vozila koja nemaju adekvatne gume za ovakve vremenske uslove. 

Ovo preduzeće apeluje i da vozači parkiraju svoje automobile tako da omoguće prolaz vozilima Zimske službe, kao i da se sneg sa parkiranih vozila, trotoara i prilaza ne baca na saobraćajnice. 

Kako se u narednim danima očekuje temperatura i do -15 stepeni, treba i dalje računati sa usporenim i otežanim odvijanjem saobraćaja, pa u “Beograd putu” mole sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode takvim uslovima. 

Vozila za raščišćavanje snega Zimske službe rade neprekidno od kada su počele snežne padavine. 

Kako kažu, ova godina se razlikuje od prethodnih, jer je nezapamćeno da u Beogradu sneg pada na ovako niskoj temperaturi. Zbog tako hladnog vremena ne mogu u potpunosti da uklone nanose sa kolovoza. 

Iz “Beograd puta” kažu da je maksimum koji mogu da postignu na ovoj hladnoći da svedu sloj snega na putu na tri centimetra i da sipaju so i hemijska sredstva, ali da ona imaju samo 20 posto svog učinka po ovakvoj hladnoći. 

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)