Datum:

04.08.2015. 22:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 2971 pregleda

Tradicionalno, osmu godinu zaredom, u susret velikim letnjim manifestacijama poput Dragačevskog sabora trubača u Guči i Belgrade Beer Fest-a, Apatinska pivara je u okviru edukativne akcije „Kad pijem, ne vozim“ donirala 10 novih alkometara Saobraćajnoj policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

„Edukativnom kampanjom „Kad pijem, ne vozim“ nastojimo da zajedno sa MUP-om Republike Srbije podignemo svest kod vozača, ali i drugih učesnika u saobraćaju, o rizicima kombinovanja pića i vožnje. U proteklih 8 godina donirali smo Saobraćajnoj policiji 69 alkometara najsavremenije generacije u cilju bolje bezbednosti u saobraćaju. Zajednički zadatak nam je da apelujemo na gradjane da se odgovorno ponašaju, posebno u letnjem periodu u vreme masovnih manifestacija kao sto su Dragačevski sabor trubača u Guči i Belgrade Beer Fest.“ – izjavio je Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare.

Prethodna godina je godina sa najmanje saobraćajnih nezgoda i najmanje poginulih i teško povredjenih lica od kada se u Republici Srbiji statistički prate podaci o saobraćajnim nezgodama.

„Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od najtežih prekršaja, a za efikasno otkrivanje prekršaja neophodno je da saobraćajna policija raspolaže dovoljnim brojem alkometara. Kampanja koju svake godine sprovodimo sa Apatinskom pivarom uoči Dragačevskog sabora trubača u Guči i Beer Festa u Beogradu važna je i zbog edukacije vozača o opasnosti upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.“ – istakao je Vladimir Rebić, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i dodao: „U toku 2013. godine zbog teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti zadržano je 20,7% od ukupnog broja alkoholisanih vozača isključenih iz saobraćaja, u 2014. godini 19,2%, dok je tokom prvih 6 meseci 2015. godine zadržano 18,5% vozača otkrivenih pod dejstvom alkohola u kontroli saobraćaja što govori o tome da se broj alkoholisanih vozaca smanjuje.“

Donacija alkometara je deo šire edukativne nacionalne kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja podrazumeva akcije dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)