Datum:

05.07.2011. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 8287 pregleda

Auto-moto savez Srbije će i ovog leta, uz pomoć i podršku AMS Osiguranja, realizovati preventivno-bezbednosnu akciju “Kaciga glavu čuva”.

Kao i prošle godine, AMSS će svojim članovima koji poseduju moped, skuter, odnosno motocikl i odgovarajuću vozačku dozvolu, poklanjati homologovane, kvalitetne kacige…

To će biti realizovano u narednih 10-ak dana, prilikom gostovanja predstavnika AMSS na elektronskim medijima sa nacionalnom frekvencijom.

Namera je da članovi AMSS osim, mnogobrojnih pogodnosti i ušteda koji ostvaruju članstvom, budu i potpuno bezbedni ukoliko svojim dvotočkašem učestvuju u saobraćaju. Za dobijanje kacige potrebno je samo da se dovoljno brzo okrene broj telefona koji će biti najavljen u gostovanjima na medijima. AMSS će posle toga kontaktirati prijavljene i omogućiti dostavljanje kacige u svojoj najbližoj poslovnici. Jedini uslov je da se, u trenutku preuzimanja kacige, poseduje članska karta AMSS, saobraćajna i vozačka dozvola za upravljanje mopedom, skuterom, odnosno motociklom. Naravno, svi koji nisu članovi, moći će to da postanu prilikom preuzimanja svoje kacige. Na ovaj način biće podeljeno 500 zaštitnih kaciga.

Podaci Uprave saobraćajne policije kažu da je protekle godine bilo više od 3000 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motocikli i mopedi u kojima je život izgubilo 89 osoba, a blizu 2900 je povređeno. Ova kategorija učesnika u saobraćaju je posebno ugrožena, naročito tokom letnjeg perioda i u dane vikenda. Na žalost, još uvek veliki broj motociklista, posebno u manjim sredinama ne koristi zaštitne kacige i pored obaveza propisanih novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Posebno je indikativna činjenica da gotovo dve trećine nastradalih motociklista, čine mladja lica koja su tek stekla pravo na upravljanje mopedom ili motociklom. Podaci USP MUP Srbije kažu da primarni uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje motociklisti i mopedisti nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u saobraćaj i preticanje, neustupanje prvenstva prolaza i vožnja pod dejstvom alkohola.

Očekujemo da, kao i prethodnih godina, mediji pomognu realizaciju akcije “Kaciga glavu čuva” i da zajednički dugoročno doprinesemo poboljšanju ukupnog nivoa bezbednosti saobraćaja u Srbiji.

Izvor: AMSS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)