Datum:

12.09.2016. 13:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Naredna generacija Mercedes-Benz SL modela biće napravljena od strane AMG odeljenja, kako bi mu se obezbedilo više sportskog duha i prateće snage. On će, prema izvorima iz ove kompanije, biti značajno drugačiji u odnosu na aktuelni model.

Jedna od ključnih stvari u vezi sa njegovim razvojem je implementacija nove platforme koja je nazvala MSA (“modularen sportwagen architektur”). Razvijena je primenom MRA pristupa koji je debitovao u C-Klasi i može da podrži različita međuosovinska rastojanja. Zahvaljujući upotrebi aluminijuma i plastike ojačane karbonskim vlaknima, MSA platforma će pomoći novom SL rangu da zbaci značaju količinu težine.

Osim toga, smatra se da novi model neće imati sklopivi aluminijumski krov, već će ga zameniti mek, nalik na onaj koji se može naći u kabrioletu S-Klase. To će doprineti dodatnom smanjenju težine, a mek krov će se na njemu naći prvi put od 2001. godine.

Kada je reč o pogonima, rangu će biti dodat turbopunjeni 3.0-litarski redni šestocilindarski motor. AMG-jev twin-turbo 4.0-litarski V8 će nastaviti da pogoni SL500 i SL63, a i 6.0-litarski twin-turbo V12 iz SL65 verzije će biti zadržan.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)