Datum:

12.04.2013. 13:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5742 pregleda

I dok su BMW i Audi uveli dizel motore u linije svojih vozila sa visokim performansama, Mercedes-Benzov AMG brend odbija ovu ideju, barem za sada.

“Nikada nećemo reći ‘nikad’ dizelu ili nečemu sličnom, ali ne mogu da vidim koje su to okolnosti koje bi to promenile – ono što dizel ne može da učini u odnosu na benzince sa direktnim ubrzigavanjem tiče se agresivnosti, isporuke snage i zvuka. Prednost koju dizel ima kada je u pitanju potrošnja sve je manja. Nećemo menjati AMG brend kako bismo uveli dizele,” rekao je predsednik AMG-a Ola Kalenius.

Što se tiče hibrida, Kalenius izjavljuje da će ova kompanija razviti takav pogon “kada ovo tržište bude za to bilo spremno”, a AMG će se za sada osloniti na poboljšanja svojih konvencionalnih modela. “Obećali smo dodatnih 20% smanjenja do našeg 50. rođendana (tj. do 2017. godine)”, dodao je Kalenius.

Kada je reč o AMG-ovom 6.0-litarskom V12 motoru, Kalenius kaže da će on biti u upotrebi najmanje još pet ili šest godina, iako se ispostavlja da je držati ga u životu teže nego što je očekivano.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)