Datum:

14.03.2018. 22:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prošle godine smo nekoliko puta imali prilike da vidimo špijunske fotografije modela AMG GT, za koji se ispostavilo da je zapravo prototip modela AMG GT Black Series.

Međutim, uprkos tome što se ova verzija modela AMG GT nalazi u fazi testiranja, oznaku Black Series nećemo videti do 2020. godine.

Tokom Sajma automobila u Ženevi, izvršni direktor kompanije Mercedes-AMG, Tobajas Moers, je izjavio da nas uskoro očekuje još jedna varijanta modela GT, i dodao je da je rad na Black Series počeo, te da će 2020. godina biti veoma interesantna.

Krajem ove decenije, odnosno, 2020. godine, trenutni Mercedes-AMG GT će imati šest godina. To znači da će nova Black Series biti zapravo modifikovana verzija gore pomenutog modela, pre nego što on bude zamenjen modelom za sledeću deceniju.

Iako još uvek nije predstavljen, imamo prilično dobru ideju šta možemo očekivati od najavljenog AMG GT Black Series. Očekuje se bolja aerodinamika, modifikovano vešanje, upravljanje, kočioni sistem i manja težina u odnosu na AMG GT R.

Očigledno je da će Mercedes-AMG GT Black Serises (ili Mercedes-AMG GT R Black Series) imati više od 600 konjskih snaga. Naime, twin-turbo V8 agregat radne zapremine četiri litara već proizvodi 577 konjskih snaga u modelu GT R i 603 konjske snage u modelu E63 S.

Međutim, najveća snaga koja je do sada izvučena iz ovog agregata, jeste 630 konjskih snaga koliko razvija u modelu AMG GT 63S 4-Door Coupe, o kome sve možete saznati ovde. Naime, ovaj novi model koji je predstavljen na ženevskom sajmu automobila ima pogon na sva četiri točka, dok se za Black Series očekuje da će imati pogon na zadnjim točkovima.

Performanse će takođe biti bolje u odnosu na GT R koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 sekundi i verovatno će i maksimalna brzina biti veća.

Fotografije: Carscoops, Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)