Datum:

07.09.2013. 23:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 3230 pregleda

Kada je reč o prodaji novih automobila, SAD su na dobrom putu da se vrate u uspešne godine pre krize. Najnovija projekcija pokazuje da bi do kraja 2013. prodaja trebalo da dostigne broj od 16,1 milion vozila.

Ako se ova prognoza ostvari, to će značiti da se američko automobilsko tržište potpuno oporavilo i dostiglo nivo iz 2007. godine. Iako prodaja raste tokom čitave 2013, u avgustu je načinjen veliki skok s obzirom da je zabeleženo čak 17 odsto više isporuka nego u istom mesecu prethodne godine – širom SAD, kupci su iz prodajnih salona izvezli 1.501.294 nova automobila.

Koji su proizvođači bili na dobitku? Pa, gotovo svi. Honda je zabeležila skok od 27%, Toyota 23%, a Nissan čak 33%. Pobednik je bio Subaru, koji je u avgustu povećao prodaju za čak 45 procenata sa rekordnim brojem od preko 41.000 automobila.

Solidni su bili i američki proizvođači, pa je tako General Motors (GM) uvećao prodaju za 22 odsto, a Ford i Chrysler grupa za 12%. Iako je Volkswagen kao brend doživeo pad od 2%, čitava VW grupa je u plusu od 4 odsto zahvaljujući rastu svih ostalih automobilskih marki koje posluju u sklopu ove grupacije.

Praktično jedini proizvođač koji je u avgustu loše prošao bio je Volvo čije su isporuke smanjene za 13%.

Izvor: B92

1 komentar
 1. Anonimno

  ***** Za sebe i za još par njih čitaš *****
  ———————————————–
  *** Dešava se onda kada veruješ Bogu i Hristu ***
  ———————————————————
  * Ne može osoba biti isceljena,ako ne veruje da ima Bog koji izobilno daruje isceljenje * Ja sam predivna osoba,jer jesam od predivnog Boga * U svakoj krštenoj osobi jeste izlivena i izliva se ljubav Božija * Isus voli malu decu * Gospod blagosilja decu * I danas,bolesne isceljuje Hristos * U meni je sve predivno,jer jeste od predivnog Boga * Gledajući generalno globalno,i danas,mrtve iz grobova podiže Hristos * Izašavši iz crkve Božije,tih dana,šetajući kejom,sretnem ti ja neku ženu,a ona bosa i noge joj krvave,posvedočivši joj da me je spasao i iscelio Hristos,kaže ona meni : “ hvala Bogu da je pogledao na mog Djordja “,a ja nadošavši,malo posle,istog dana,oni kontaju i ja kontam,da je ta žena pokojna majka Miroslava R.,Gospod da joj dušu prosti,jer Bog prosti dušu i živima * I danas slepima daruje vid Hristos * Moja porodica je predivna,jer jeste od predivnog Boga * “ A vas Gospod da umnoži,i da imate izobilnu ljubav jedan k drugom i k svima,kao i mi k vama,Da bi se utvrdila srca vaša bez krivice u svetinji pred Bogom i ocem našijem,za dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sa svima svetima njegovijem. Amin. “ * Moje komšije su predivne,jer jesu od predivnog Boga * Oni što su glumice i glumci,verujem da nisu glumice i glumci,ja ih nazivam umetnicima kojima je,izmedju ostalih dana,kao i danas,dato dovoljno talenata od Boga,u njima dubina doziva dubinu,izmedju ostalog,oni su postavljeni da bi se otkrili istinski glumci iz naroda i izvan naroda,skuplajući materijal za novo istinski ostvarivo delo,oni su izoštreni,iskusni,širokog srca i uzvišenog uma,inspirisani Duhom Svetim,poslati od živog Boga,da unište dela djavola * Ja živim u predivnom okruženju,jer jeste od predivnog Boga * I danas gluhima daruje sluh Hristos * “ Jer ako opraštate ljudima grehe njihove,oprostiće i vama Otac vaš nebeski.Ako li ne opraštate ljudima grehe njihove,ni Otac vaš neće oprostiti vama grehe vaše “ * I danas,nikome ništa ne zameram,nikome ništa ne uzimam za zlo,nikoga ne osudjujem i svima sve praštam u ime Hristovo * Od srca svog,želim vama,koliko da vas ima,u zdravlju da vam bude sve,koliko je do mene,da tako bude * I danas sve djavole izgoni Hristos * Nad svima i kroz sve slava Bogu Isusu Hristu jedinome Spasitelju * Do sledećeg deljenja,ljubim,volim i pozdravljam *

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)