Datum:

27.07.2013. 11:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2855 pregleda

Godinama na tržište stižu raznorazna amfibijska vozila, manje-više uspešna, ali nijedno se nije “odomaćilo u narodu”, uglavnom zbog kojekakvih mana i ograničenja, a ona uspešnija – zbog cene.

Čini se da je američka kompanija “Voterkar” iz Kalifornije, sudeći bar prema promotivnim fotografijama i snimcima, na putu da ponudi “pravo rešenje”.

Naime, ova kompanija još od 1999. godine pokušava da napravi vozilo koje će biti podjednako uspešno i na kopnu i na vodi. Svojevremeno su s modelom “piton” uspeli da uđu i u “Ginisovu knjigu rekorda” za najbrže amfibijsko vozilo na vodi, a sada su, posle 27 uspešnih patenata, predstavili i vozilo “panter”.

Automobil liči na terenac, izrađen je od kompozitnih materijala na hromiranoj šasiji, a za pogon je izabran “Hondin” benzinski motor, 3,7-litarski V6, sa 250 KS, koji je uparen s četvorostepenim manuelnim menjačem (snaga se na kopnu prenosi na zadnje točkove). Ovih 250 KS dovoljno je da ovo vozilo, teško 1.350 kg, na drumu “potera” 140 kilometara na čas, a na vodi 80 km na čas.

Mesta ima za četiri odrasla putnika, koji neće ni primetiti prelazak sa druma na vodu i obratno.

Kompanija “Voterkar” još nije saopštila ni cenu ni vreme kada će započeti prodaju.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)