Datum:

28.12.2017. 22:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zvuči nemoguće, ali kad su američka istraživanja i aktuelni trendovi u pitanju sve je moguće, pa i da Tesla bude u nečemu najbolja, a Mercedes najgori. 

Naravno, u pitanju je Consumer Reports i njegova studija zadovoljstva kupaca na osnovu opsežnih upitnika upućenih na adresu više od pola miliona vlasnika automobila. Tzv. Owner Satisfaction Score je posledica ocena vlasnika koje daje svom automobilu u šest kategorija, a ono bitno je da nam govori bi li i hoće li vlasnik opet kupiti taj automobil. Pritom upravo ovo rangiranje automobila služi brojnim kupcima kao svojevrsno uputstvo pri kupovini novog automobila.

Prvo najgori

U ovoj studiji najgore su se snašli sledeći automobili. Treći najlošiji model je Honda ILX, svojevrsna luksuzna verzija starog Civica u limuzinskom izdanju, a sledi je nama jednako nepoznata Nissan Sentra.

Međutim, potpuno iznenađujuć je status najgoreg, a to je Mercedes GLA. Skupoceni kompaktni SUV u mnogo čemu se ne sviđa Amerima, pa tako kritikuju neuglađeni sedmostepeni automatski menjač, nejednoliko razvijanje snage i neudobnost. Loša je i preglednost, posebno pozadi, a sigurnosna oprema je u standardnoj ponudi nepotpuna. Ima toga još, no najbolje je stati jer je svima jasno da preko bare najmanji Mercedesov SUV nije najbolje prihvaćen.

Recimo i kako je među 10 najgorih ušlo još nekoliko modela poznatih i na evropskom tržištu, a osim američkih monovolumena tu su Fiat 500, Ford Transit Connect i Chevrolet Trax srodan Opelovoj Mokki.

A najbolji su

Titulu najbolje ocenjenog uzela je Tesla i njen najpopularniji model. Model S bi najčešće postojeći vlasnici opet kupili. To bi učinilo čak 92% vlasnika. Nimalo čudno s obzirom na to da Tesla ionako ima najvernije poklonike spremne da štošta oproste električnim automobilima. Kako god, Tesla je po CR-u najbolja i to će ostati upamćeno.

Na drugom mestu je Porsche 911 s tek 0,4% zaostatka za Teslom. Očekivano, vlasnici hvale vozne osobine, a posebno upravljivost. Pohvale idu i na račun odličnog automatskog menjača i uređenja enterijera.

U društvo troje najboljih je još jedan sportista, i to američki klasik. Odmah iza Porschea je Chevrolet Corvette s 91,2% zadovoljnih vlasnika. U top 10 modela čiji su vlasnici najzadovoljniji ušli su još neki američki klasici kao što je Ford F-350, Lincoln Continental i Dodge Challenger, ali i modeli poput Mazde MX-5, Toyote Prius i Honde Odyssey. Naravno, u odabrano društvo ušla je i druga Tesla, Model X, a ne sumnjamo da će dogodine ući i Model 3. Ako ih do tada proizvedu i isporuče u dovoljnoj meri.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)