Datum:

03.03.2016. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2054 pregleda

Francuski automobilski gigant “Reno”, posle povratka u šampionat Formule 1, nastavlja da oduševljava poklonike sveta brzine.

Objavljena je namera kompanije da do kraja 2017. na drumove ponovo vrati legendarno ime – “alpina”, sinonim za brzinu, uspeh, adrenalin..

– Moto-sport i sportski automobili su duboko u korenima “renoa” – kaže Karlos Gosn, generalni direktor grupacije “Reno-Nisan” – Predstavljanjem “alpine” pravimo uzbudljivi naredni korak u maksimalnom iskorišćavanju talenta i tehnologije između trkačkih staza i puteva.

Prvi čovek francuske kompanije kaže i da je namera osvajanje kupaca u sportskom, premijum segmentu.

Sportski izvajana, nova “alpina” u sebi sadrži i elemente koji neodoljivo podsećaju na slavnu prošlost. To je urađeno sa jasnom namerom da se ponovo uzburkaju strasti poklonika ovog brenda širom planete.

Pod haubom će se naći moćni četvorocilindrični turbo-Motor koji će “alpinu” moći da od nula do 100 kilometara na čas dovede za svega 4,5 sekundi.

“Reno” je oformio i mali tim pasioniranih eksperata koji su zaduženi da već sam pogled na “alpinu” izazove bujice adrenalina. Majkl van der Sande će biti glavni menadžer projekta, a Entoni Vilein je zadužen za dizajn.

– Naše zadovoljstvo je ogromno jer imamo priliku da “alpinu” ponudimo zaljubljenicima u sportske automobile širom planete – kaže Majkl van der Sande. – Naš posao je da čarobnu “alpinu” iz nekih prohujalih vremena projektujemo u budućnost!

Tim pred sobom ima 12 meseci da “alpinu” dovede do savršenstva. Plan je da se početkom 2017. ovaj automobil, koji će se praviti u fabrici “Dijep” u Francuskoj, nađe u prodaji.

reno alpina (2)

reno alpina (3)

reno alpina (5)

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)