Datum:

21.12.2013. 11:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7071 pregleda

Koliko god se pričalo o vožnji pod uticajem alkohola uvek će se naći ljudi koji su spremni da rizikuju svoj i živote drugih samo da bi nakon previše pića udobno mogli da se vrate kući za volanom svojih kola. Ljudskoj gluposti sada u pomoć pristiže sprava “Alkohut” koja prikačena na vaš smartfon postaje precizan alkotest koji će vam reći da li je bezbedno da upravljate vozilom.

Najveća greška kod vozača koji su spremni da upravljaju automobilom nakon ispijanja alkohola je to što ne znaju da procene koliki je zapravo uticaj pića koje su popili na reflekse, motorne funkcije, ali i da li su prevalili zakonsku granicu dozvoljenog procenta alkohola u krvi.

“Alkohut” je sprava koja košta 88 evra i u kombinaciji sa aplikacijom na vašem smartfonu služi upravo za sprečavanje nepromišljenog sedanja za volan u pijanom stanju.

Pored merača procenta alkohola u krvi aplikacija beleži istoriju vašeg konzumiranja alkohola, brojeve telefona obližnjih taksi službi, kao i spisak otvorenih restorana u okolini u kojim bi mogli da se otreznite.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)