Datum:

15.04.2015. 22:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 8532 pregleda

Potpuno novi “alfa romeo 4C spajder” pruža trkačke performanse, naprednu tehnologiju, zavodljivi italijanski stil, a od sada i još više uzbuđenja i slobode u vožnji sa otvorenim krovom.

Dizajn napredne kabine otvorenog krova i proporcija centralno postavljenog motora ovog modela potiču iz italijanskog dizajna starog više od 100 godina, poznatog po revolucionarnosti i funkcionalnosti.

Jedinstveni ram vetrobranskog stakla i dostupni “oreol”, izrađeni od ugljeničnih vlakana, naglašavaju ultralaku ugljeničnu monokok konstrukciju i aluminijumsku šasiju, koje omogućavaju neverovatan odnos snage i težine i performanse na nivou superautomobila.

Inovativna i jedinstvena tehnička rešenja predstavlja aluminijumski motor zapremine 1.750 kubika s direktnim ubrizgavanjem, međuhladnjakom i naprednim turbo punjačem s dvostrukim varijabilnim pomeranjem ventila, uparen sa neverovatno brzim “alfa TCT” (prenos sa dvostrukim kvačilom) i “alfa DNA” selektorom sa četiri prilagodljiva režima vožnje.

Dostupan je i potpuno novi izduvni sistem “akrapovič” s dvostrukim režimom i dvostrukim završetkom izduvne cevi montirane na sredini, sa okvirom od ugljeničnih vlakana i prepoznatljivim rezonantnim zvukom brenda “Alfa”.

Ručno izrađen u Modeni u Italiji, “alfa romeo 4C spajder” predstavlja kombinaciju dva izvanredna faktora – performanse inženjeringa “Alfa romea” i vrhunsku izradu “Maseratija”.

Početak prodaje zakazan je za ovo leto, kada će biti saopšteni i ostali detalji u vezi sa potrošnjom, emisijom štetnih gasova i, naravno, cenom.

auto-alfa-MALA

Koči kao Formula 1

Sistem kočenja na “alfa romeu 4C spajder” dizajniran je za trkačke uslove, gde je neophodno odlučno kočenje, čak i u najzahtevnijim uslovima.

Za najveću zaustavnu moć i 1,25 g kod usporavanja pri kočenju, ovaj “alfa romeo” opremljen je sa četiri samoventilirajuća perforirana kočiona diska i “brembo” aluminijumskim kleštima sa četiri klipa na prednjim točkovima.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)