Datum:

19.05.2017. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

1 komentara pregleda

Ponuda Alfinog SUV modela u Srbiji bogatija je za dva dizelaša opremljena poslednjom generacijom sistema ubrizgavanja MultiJet II i uparena sa automatskim 8-stepenim menjačem.

Od ponedeljka, 22. maja, u ovlašćenim prodajnim salonima Alfa Romea u Srbiji počeće prijem narudžbina za dve nove dizel varijante modela Stelvio. U pitanju je 2.2 dizelaš u verzijama sa 150 ks i 180 ks. 

Oba motora su uparena sa osmobrzinskim automatskim menjačem. Kod slabijeg modela snaga se prenosi na zadnje točkove, dok je snažniji opremljen Q4 pogonom na sva 4 točka. 

Prvi motor isporučuje 150 ks (110 kW) pri 4000 o/min, a drugi proizvodi 180 ks (132 kW) pri 3750 o/min. Maksimalni obrtni momenat za obe verzije iznosi 450 Nm pri 1750 o/min.

Inače, oba motora pripadaju novoj generaciji potpuno aluminijumskih pogonskih agregata, a proizvode se u Italiji u fabrici Pratola Sera. 

Imaju četiri redno postavljena cilindra, kao i najnoviju generaciju sistema ubrizgavanja MultiJet II, sa podešavanjem stepena ubrizgavanja (Injection Rate Shaping – IRS).

Nove boje karoserije i opcije enterijera

Pored novih motora, ponudu modela Stelvio sada obogaćuju i nove boje eksterijera, bazaltno smeđa i Misano plava.

Sportski karakter ovog SUV vozila naglašen je u enterijeru, zahvaljujući paketu sportske opreme koji obuhvata pedale u stilu trkačkih automobila i aluminijumske umetke, crnu završnu obradu, upravljač presvučen kožom, kao i crna i smeđa, kožom presvučena sportska sedišta sa grejačima, električnim podešavanjem u 6 smerova i bočnim, električno podesivim osloncem. 

Ovim rešenjem Alfa Romeo želi da istakne sportsku prirodu Stelvia i da ponudi alternativu verziji sa luksuznom opremom sa elementima od drveta. 

Cene u Srbiji kreću se od 35.790 evra za verziju od 150 ks.

Izvor: B92

1 komentar
  1. MMS Car

    Divan auto, prelepog dizajna.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)