Datum:

15.04.2018. 23:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sa italijanskim dizajnom i legendarnom značkom, Alfa Romeo Stelvio predstavlja pravu alternativu ostatku krosover modela na tržištu. Nažalost, kombinacija italijanske proizvodnje i pouzdanosti Crhysler-a, nije na vrhunskom nivou kada je reč o kvalitetu.

Prema tome, sa tržišta u SAD se povlači 12.595 primeraka ovog modela. Problem zbog kojeg se ovaj automobil povlači sa tržišta jeste taj što se prtljažnik može otvoriti dok je vozilo u pokretu, iako samo pri malim brzinama. Po svemu sudeći problem je u elektrici, odnosno, kada pada kiša, voda prodire do žica, te se javlja spoj koji dovodi do otvaranja vrata prtljažnika.

Drugi problem zbog kojeg se ovaj model povlači sa tržišta se nalazi na drugom kraju vozila, a takođe zbog vode, odnosno, vlage. Kada vlaga ili voda prodre u kontrolni modul, vitalne funkcije kao što su osvetljenje i brisači, prestaju da rade.

Kako bi popravila oba problema, FCA grupacija će ojačati gume koje sprečavaju vodu i vlagu da prodre unutar vozila.

Naime, prema informacijama o prodaji vozila FCA grupacije, do kraja marta prodato je svega 5.374 Stelvio modela na američkom tržištu. To je polovina od broja vozila koja se povlače sa tržišta.

Ovo nije prvi put da se Stelvio povlači sa tržišta u SAD. Naime, nekoliko primeraka tog modela, kao i modela Giulia je povučeno sa tržišta zbog tečnosti za kočnice koja je bila lošeg kvaliteta.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)