Datum:

21.06.2016. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

„Invazija“ proizvoda Alfe Romeo će se nastaviti sa prvim SUV modelom marke sledeće godine, ali italijanska marka takođe radi na rivalu BMW-a serije 5, Mercedes-Benza E klase i Audija A6. Harald Vester, šef za tehnologiju unutar FCA, veruje da Alfa duguje investitorima konstantan niz novih, svežih globalnih proizvoda interesantnih za tržište, tako da će, po njemu, relativno brzo biti lansirana grupa komercijalno poželjnih modela poput limuzina i SUV modela.

Novi proizvod će biti baziran na istoj platformi na kojoj leži Giulia, a trebalo bi da stigne na tržište krajem 2018. S obzirom na podelu platforme, ova dva sedana bi trebalo da dele i paletu motora, sa 2,2-litarskim dizelom i 2,0 litarskim benzincem, koji će činiti osnovu ponude. Benzinski motor, po Vesteru, ima obilje potencijala za modifikaciju, tako da može biti pojačan na više od 250 ks.

Motor iz Giulije QV, 2,9 litarski biturbo, trebalo bi da se nađe i ispod haube novog, više pozicioniranog sedana. Takođe, prvi V6 dizel kompanije će biti uveden u novi model, verovatno modifikovana verzija Maseratijevog V6 dizela. Nova limuzina će takođe označiti dolazak elektro tehnologija u Alfa Romeo. To je potvrdio i evropski šef marke, Fabricio Ćurči, koji je izjavio da je platforma konstruisana tako da podrži bilo kakvu vrstu elektrifikacije. Može da podrži sve, od „plug-in“ hibrida do potpuno električnog pogona. Takođe, ova arhitektura podržava i pogon na sve točkove, kao i tehnologiju poluautonomne vožnje.

1466406088_27

1466406088_44

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)