Datum:

30.01.2016. 23:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3921 pregleda

Nakon što je Serđo Markione objavio svoj ambiciozni plan maja 2014., Alfa Romeo je nastavila da se muči, odlagajući lansiranja novih modela, koji bi trebalo da postave nove temelje za ovu italijansku marku. Sada se to desilo ponovo.

Novi dokument investicionih odnosa otkriva da Alfa neće kompletirati debitovanje svoje nove proizvodne linije do sredine naredne dekade, kao i da će smanjiti istraživanje i razvoj, proizvodnju i investiranje u proizvode do 2018. Ovaj odluka je doneta prvenstveno zbog nesigurnosti kada je reč o kineskom tržištu. Alfi je takođe potrebno dodatno vreme da garantuje adekvatnu distributersku mrežu na globalnom planu.

U svakom slučaju, Giulia i novi krosover srednje veličine bi trebalo da stignu u prodajne sezone 2016., odnosno početkom 2017. godine. Alfa planira da obogati svoj portfolio sa još šest vozila, uključujući veliki sedan, još dva krosovera, sva „specijalna“ vozila i hečbek.

Ova nova proizvodna strategija se razlikuje od originalne Markioneove strategije u nekoliko ključnih tačaka. Najpre, trebalo je da sva nova vozila budu lansirana između maja 2014. i 2018. S obzirom na to da je 2016., a da još uvek nema ni Giulije, prilično je jasno da se taj plan neće ostvariti. Umesto toga, šest modela koji treba da dođu nakon Giulije i SUV-a srednje veličine, neće ni započeti svoj dolazak pre 2017., a očekuje se da se debitovanja nastave najranije do 2020.

Ova „nova“ strategija takođe bolje reflektuje današnje tržište. Dva kompaktna modela su van igre a njihovo mesto zauzima jedan hečbek, koji bi trebalo da se pojavi na kraju proizvodne ofanzive. To bi moglo da objasni zašto je MiTo još uvek dostupan. Ne bi bilo iznenađenje da vidimo drugi krosover unutar Alfinog plana, uzimajući u obzir da je taj segment automobila prosto eksplodirao poslednjih par godina, dok će entuzijasti verovatno rado dočekati ideju o „specijalnim“ vozilima. Drugi sedan srednje veličine je takođe izbačen, tako da će limuzina nakon Giulije biti u „punoj“ veličini.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)