Datum:

28.10.2013. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7836 pregleda

Kompanija Alfa Romeo izuzetno je motivisana da istakne uspeh svog novog 4C sportskog automobila i da novu tehnologiju pogona raširi duž celog ranga – od nove “hot hatch” verzije pa sve do Giulietta modela – koji bi čak mogao poneti GTA oznaku i zameniti trenutno najbrži model u linji.

U razgovoru za Auto Express, evropski šef za Product Marketing Alberto Kavađioni, povodom lansiranja poboljšanih verzija MiTo i Giulietta modela, izjavio je: “Ne postoji potreba za premošćavanjem razlika koja postoje između automobila kao što su Giulietta i 4C. Sva tehnologija u 4C je njegova sopstvena, na šta smo vrlo ponosni i planiramo da je koristimo u većoj meri.”

4C poseduje aluminijumski motor koji ima isti kapacitet kao najbrži u liniji – aktuelni Cloverleaf, samo što je za 22 kg lakši, ima tehnologiju direktnog ubrizgavanja i proizvodi nešto manje konjskih snaga i obrtnog momenta, pa bi uz nekoliko modifikacija, on od 0 do 100 km/h mogao ubrzavati za manje od 6.5 sekundi.

Kavađioni je otkrio da je nedavno radio na testiranju “moćnog novog prototipa” na testnoj stazi Balocco koja je u posedu ovog brenda, kao i na sprovođenju uporednih testova sa Mercedes A45 i Audi S3 modelima, sugerišući da bi ovaj automobil mogao imati i više od 240 KS, kako bi se nadoknadila dodatna težina karoserije.

On kaže i da je ova kompanija “izuzetno zauzeta radom na budućim modelima”, ali nije otkrivao bilo kakve detalje o tome o kojim modelima je tačno reč. Međutim, potvrdio je to da će 4C biti unapređen, kako bi potražnja za njim porasla na najviši mogući nivo, implicirajući da bi značajno osvežena verzija (sa još manjom težinom) mogla da se pojavi već početkom iduće godine. “Potrebno je stalno menjati stvari, u nadi da će visoka potražnja sa kakvom se trenutno srećemo potrajati,” rekao je Kavađioni.

Na kraju, zvaničnik je otkrio da je za ovu kompaniju izuzetno važno da nastavi da se trudi da se u što većoj meri oslanja na nasleđe ovog brenda, kao i na vrednosti kojima će privući nove kupce, koji možda i neće imati znanje o istoriji ove kompanije. Rekao je da su kupci koje žele da privuku “oni koji nikada ne bi nosili kožnu jaknu, već nešto što je vintage” i izrazio svoju želju da novom rangu automobila podare nešto od retro stila koji je aktuelni Fiat 500 učinio tako popularnim.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)