Datum:

19.08.2018. 9:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Potražnja za hečbek modelima sa troja vrata i dalje nastavlja da pada u Evropi, a kao posledica, još jedan takav automobil će prestati da se proizvodi. Reč je o modelu Alfa Romeo MiTo.

Alfa Romeo MiTo je počeo da se proizvodi 2008. godine, a baziran je na platformi koja podupire i modele Fiat Grande Punto i Opel Corsa D. On se danas prodaje i sa benzinskim i dizel agregatima kao i sa tri opcije transmisije.

Prema najnovijim izveštajima, MiTo će prestati da se proizvodi početkom 2019. godine, a ta odluka je doneta kao posledica toga što se sve veći broj ljudi odlučuje za automobile sa petoro vrata.

Oni kojima se ovaj mali hečbek model dopada i koji su nameravali da ga kupe bi trebalo da požure, s obzirom da on neće dobiti novu generaciju, odnosno, direktnog naslednika. On će naime, biti transformisan u mali krosover, koji će u gami kompanije biti pozicioniran ispod modela Stelvio.

Iz kompanije očekuju da kupci modela MiTo alternativu pronađu ili u modelu Giulia ili u tom novom krosoveru. Takođe je najavljeno da će novi krosover model popuniti prazninu između modela Giulia i Stelvio.

Italijanski brend će još uvek neimenovani krosover na tržište plasirati do 2020. godine.

Model Mito se u Italiji prodaje po ceni od 13.900 evra. On se prodaje u tri varijante, a to su Urban, Veloce i Veloce S.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)