Datum:

18.03.2017. 11:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

1 komentara pregleda

Sudbina dva aktuelna modela, koji su poslednjih godina bili nosioci prodaje vozila italijanskog proizvođača je neizvesna.

U razgovoru za Autocar na sajmu u Ženevi, šef Alfe, Reid Bigland, kazao je da je kompanija trenutno više fokusirana na globalnu prodaju svojih automobila nego na evropsko tržište, a poznato je da su i Giulietta i MiTo pre svega modeli namenjeni kupcima u Evropi. 

“Evropsko tržište nije zaboravljeno, ali nas sada više interesuju Severna Amerika i Azija”, rekao je Bigland. 

Kako su nosioci Alfine “globalne ofanzive” nova Giulia i SUV Stelvio, ostaje nepoznanica kako će se u toj kompaniji odrediti prema eventualnim naslednicima pomenuta dva hečbeka. Za MiTo se i ranije spekulisalo da neće dobiti naslednika, dok se u planovima jedno vreme spominjala nova Giulietta.

Kada je reč o sledećem novim modelu koji će Alfa Romeo lansirati, Bigland je izjavio da će to najverovatnije biti još jedan SUV, ali čelnici kompanije nisu definitivno odlučili da li će biti manji ili veći od modela Stelvio. 

Prema ranijim najavama, spominjala su se dva nova SUV modela, od kojih bi jedan delio mehaničku platformu sa Maseratijem Levante, kao i velika limuzina, pozicionirana iznad Giulie, i novi sportski model.

Izvor: B92

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)