Datum:

07.12.2015. 22:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4182 pregleda

Kako prenosi Tanjug, akcionari automobilske kompanije “Fijat Krajsler Automobili” odobrili su odvajanje “Ferarija” u posebnu kompaniju. To bi kako je predviđeno, trebalo da se desi u januaru.

Akcionari FCA su, na sastanku u sedištu kompanije u Amsterdamu, većinom od 98 odsto glasova podržali izdvajanje proizvođača luksuznih sportskih automobila iz matične kuće, navodeći da će akcije “Ferarija” koje drži FCA biti prebačene u novoformiranu holandsku kompaniju FE Interim B.V, prenosi kompanija Frans pres.

Predsednik FCA Serđo Markjone rekao je akcionarima da je odvajanje “Ferarija” početak novog poglavlja, koje će toj kompaniji omogućiti da unapredi svoj potencijal za budući rast i da prati svoje strategije uz veću finansijsku i poslovnu nezavisnost.

Markjone je dodao neće biti novih izdvajanja drugih brendova iz grupacije u bliskoj budućnosti. Vrednost “Ferarija” je po izlasku na Volstrit procenjena na 10,6 milijardi dolara (10 milijardi evra). FCA je pre izlaska “Ferarija” na berzu držao 90 odsto akcija te kompanije.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)