Datum:

18.11.2010. 18:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 6829 pregleda

Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda  organizovaće, pred nastupajuću zimsku sezonu, tradicionalnu  preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

*Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaće mogućnost da potpuno BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih vozila u periodu od 22. do 27.  novembra 2010. godine.

*Preko 220 linija tehničkih pregleda širom Srbije će biti uključeno u Akciju, a apelujemo i na vozače da se masovno odazovu i odvoje 30-ak minuta u toku naredne nedelje i provere ispravnost svojih automobila,  posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronadjene  neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

Rezultati prethodne akcije, održane u junu ove godine, su pokazali da je, od pregledanih 10.000 vozila, 45% imalo neku neispravnost, a u strukturi neispravnosti najcešći problem bili su uredjaji za zaustavljanje i to u 40% slučajeva, dok je 22% vezano za uredjaje za osvetljavanje, odnosno 18% za uredjaje za upravljanje vozilom.

Ova Akcija jejedna od najznačajnijih za povećenje nivoa bezbednosti saobraćaja, a organizuje se sa osnovnom idejom da vozači budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s ispravnim i bezbednim vozilima, kao i da se razvija navika neophodne redovne kontrole tehničke ispravnostiautomobila.

Sve bliže informacije mogu se dobiti u Operativnom centru AMSS putem  telefona 987 ili kod saobraćajne policije.

Auto-moto savez Srbije

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)