Datum:

05.11.2011. 14:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6672 pregleda

Akciji “Pešački je zakon” koju su pokrenuli Grad Beograd i Ministrastvo unutrašnjih poslova, doprinos daje i Sektor za saobraćajnu delatnost JKP Beograd put.

Ovaj sektor je, po nalogu Direkcije za puteve, intenzivirao obnovu horizontalnih oznaka pešačkih prelaza, posebno u zoni škola.

Od 31. oktobra ekipe su izvodile radove na više lokacija u Beogradu. Pešački prelazi su obnovljeni u ulicama Kralja Petra, Kralja Milana, Hađži Milentijevoj, Braničevskoj, Bore Stankovića, Petra Kočića i Njegoševoj.

Takođe, osveženi su prelazi i u ulicama Vitezova Karađođorđeve zvezde, Ugrinovačkoj, Prvomajskoj, Kirovljevoj i Patrijarha Dimitrija.

Tokom prethodnog perioda, a neposredno nakon radova Građevinske operative, na novom asfaltu su obeleženi i prelazi u Majora Ilića, Trgovačkoj ulici, do sada završenim delovima Ulice Omladinskih brigada i Ulici Mije Kovačevića.

U narednom periodu planirano je da se vrši obeležavanje u Mileševskoj ulici, Paštrovićevoj ulici i Trgu Slavija. Prioritet za obeležavanje pešačkih prelaza imaju one lokacije gde je saobraćajno opterećenje veće i bezbednost učesnika u saobraćaju smanjena.

Cilj akcije “Pešački je zakon” je da se vozačima skrene pažnja na poštovanje saobraćajnih propisa u blizini pešačkih prelaza, kako bi se poboljšala bezbednost pešaka.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)