Datum:

08.05.2011. 20:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 5852 pregleda

Obzirom da je postao nešto što se maltene kod većine vozača podrazumeva, GPS je na pragu  svoje evolucije. Makar se tako čini ako se pogleda šta je to Audi pripremio za ljubitelje tehnoloških novotarija u saradnji sa čuvenim MIT-om (Institutom za tehnologiju u Masačusetsu). Reč je o navigacionom sistemu nazvanom AIDA, što je ustvari skraćenica od ”Affective Intelligent Driving Agent”, koji najobičniju instrument tablu transformiše u 3D mapu.

Sistemom se upravlja pokretima ruku, a njegova inteligencija sastoji se u prikupljanju podataka o vašem uobičajenom načinu vožnje, zahvaljujući čemu vas obaveštava o aktuelnom dnevnom meniju u vašem omiljenom restoranu, ali i o saobraćajnim gužvama koje će se tek desiti!

Pitanje koje se logično nameće je – da li je to prevelik posao za pažnju vozača koja bi trebala biti usmerena ka saobraćaju koji se pred njim odvija? U nastavku pogledajte kako sve to izgleda u praksi i nemojte posle toga omalovažavati svoj GPS.

1 komentar
  1. Sale

    Ne svidja mi se koncept obzirom da veoma odvraca paznju lica za volanom. Poenta je da se vozi auto kroz saobracaj a ne da se krstari kroz graficke prikaze sa potencijalom da se neko ubije.

    Sto se mene tice navigacija moze da bude samo strelica i glas NISTA VISE I NE TREBA!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)