Datum:

08.05.2011. 17:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6701 pregleda

Kako bi se utvrdilo koji su najveći problemi vozača u Srbiji i na koji način oni reaguju kada se susretnu sa njima, sajt polovniautomobili.com sproveo je istraživanje o agresivnoj vožnji na našim putevima.

Ukoliko ne poštujete saobraćajne propise – predstavljate opasnost u saobraćaju.

Najveći broj učesnika u istraživanju kao najopasniji oblik ponašanja u saobraćaju naveo je nepoštovanje saobraćajnih propisa i prolazak na crveno svetlo (29% ispitanika), kao i nasilničku vožnju – vozači koji su u žurbi, nestrpljivi ili negde kasne (26% ispitanika).

Skoro svaki šesti ispitanik smatra da je najopasniji oblik ponašanja kada se vozač naglo prestroji ili “iseče” drugo vozilo, bez ikakve signalizacije, dok svaki sedmi ispitanik smatra da je najveća opasnost prebrza vožnja.

Svega 5% ispitanika misli da je opasan oblik ponašanja vozača prespora vožnja u najbržoj traci. Obilaženje kolone putem zaustavne trake ili trake suprotnog pravca kao opasan vid ponašanja smatra 4% ispitanika, a nepoštovanje prvenstva prolaza 3% ispitanika. Samo 2% učesnika istraživanja za najopasniji oblik ponašanja smatra držanje kratkog rastojanja između dva vozila u pokretu.

Anketa na sajtu: polovniautomobili.com
Trajanje ankete: 28.01.2011. – 05.02.2011.
Ispitanici:
svi posetioci sajta polovniautomobili.com
Broj ispitanika: 10,004

Izvor: Polovni automobili

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)