Datum:

23.09.2014. 16:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3412 pregleda

Treća drift trka u šampionatu Srbije i trke ubrzanja na 201m uz bogati propratni program, Styling i dB Audio takmičenje, biće održani 04. i 05. oktobra na Beogradskom Sajmu.

Nekadašnje „ulične trke od semafora do semafora žestokih momaka“, danas predstavljaju najmasovnije takmičenje dorađenih „brzih“ automobila , na ravnom pravcu dugom 201 metar. Pristupačnost, brojnost i mogućnost da se takmiče sve vrste putničkih automobila neki su od razloga koji ovo takmičenje čine kako jednom od najpopularnijih trka, tako i rasprostranjenim vidom zabave u svetu.

Zvanično takmičenje zadržalo je izvorni oblik trka dva automobila između dva semafora, gde je pobednik trke onaj koji je ispravno startovao i prvi prošao cilj.

U ovim trkama prepunim oktana i adrenalina, mogu da učestvuju sve punoletne osobe sa važećom vozačkom dozvolom i željom da se dobro zabave.

Ograničenja na vozilima nema, sve dok zadovoljavaju oštre kriterijume sigurnosti. Samim tim, svaki vozač ima neograničen broj mogućnosti da prepravlja i unapređuje svoj automobil.

Da ponovimo, sama staza na otvorenom prostoru Beogradskog sajma ima kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca (300m) koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija oštrijih krivina za duele u twin driftu.

Sudije će ocenjivati brzinu automobila kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu pri ekstremnim uslovima, blizinu prolaska pored označenih čunjeva i naravno, opšti utisak.

Pored drift i drag trka, deo obaveznog programa su i vožnje u drift taxi-u, tuning styling izložba, atraktivne vožnje motocikala, a o zabavnom delu programa pobrinuće se DJ .

Škripa guma, buka motora, oblaci dima koji ostaju za automobilma koji svaku krivinu prolaze biće prvog vikenda u oktobru nesvakidašnji doživljaji za posetioce.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)