Datum:

18.01.2019. 9:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Evropska asocijacija proizvođača automobila, ACEA, kaže da je tržište automobila na Starom kontinentu zabeležilo skroman rast 2018. godine, iako je prodaja posustala u poslednja četiri meseca pod uticajem primene novih propisa o testiranju emisije gasova.

 

ACEA je objavila danas da je prodaja automobila u celoj godini porasla za 0,1 posto na 15,2 miliona putničkih vozila, što je peta uzastopna godina rasta, prenosi AP.

Pozitivan rezultat je zabeležen uprkos smanjenju prodaje u periodu septembar-decembar, pri čemu je u poslednjem prošlogodišnjem mesecu pala za čak 8,4 odsto, zbog pooštrenih pravila o testiranju emisije koja su stupila na snagu u septembru, napominje američka agencija.

Uoči uvodenja novih laboratorijskog testa za automobile prodaja je skočila u avgustu za skoro jednu trećinu, jer su proizvođači ponudili kupcima povoljne uslove kupovine kako bi “očistili” zalihe vozila koja ne ispunjavaju nove standarde.

U decembru je jedino u Italiji zabeležen rast prodaje od 2,0 odsto. Kada je reč o kompanijama, takav trend je takođe zabeležio proizvođač luksuznih automobila BMW s rastom prodaje od 9,0 procenata.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)